Как да преценим експлоатационния живот и степента на износване на гумите OTR

2021-06-15

Най-общо казано, животът на нормалната гума е от 4 до 5 години. След 5 години, дори ако износването на модела на гумата е малко, опитайте се да го замените, тъй като гумата на протектора с времето ще остарее и много малки пукнатини са причина за пробиване.

Засега обаче съответните държавни ведомства не са направили специални разпоредби относно срока на годност на гумите OTR, тъй като експлоатационният живот наOTR гумище варира в зависимост от различните формули на гума за гуми, различните среди на автомобила и навиците на шофиране. Затова трябва да обърнем повече внимание при шофиране. Стареенето на гумите също е знак. За да намалим риска от издухване на гуми, ние се опитваме да го заменим предварително.

В допълнение към стареенето,OTR гуми are also subject to natural wear. Therefore, the tires of the factory will mark the wear limit on the sidewall before leaving the factory to indicate the real-time wear status of this tire. For tires without wear marks, we can also use calipers to measure. Generally, OTR гуми with a groove depth of less than 1.6 mm can no longer be used because the drainage performance and puncture resistance of the tire will be greatly reduced at this time.
Животът на аOTR гумивсе още има много общо с това дали се използва нормално или не. На първо място, трябва да гарантираме, че гумите винаги са под норматаOTR гуминалягане, твърде ниско или твърде високо налягане в гумите ще погребе скрити опасности за безопасността на гумите. Това, което трябва да напомни на всички, е да не вярват на това, което виждат очите, професионалните инструменти за налягане в гумите са начинът да се открие налягането в гумите.
Безопасно пътуване е да шофирате под "крак". Като контактна точка между автомобила и пътя, гумите пренасят автомобила напред, като същевременно влияят директно върху безопасността и производителността на автомобила. Често проверявайте и извършвайте поддръжка на гумите, за да предотвратите проблеми, преди да се появят.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy